Username:    Password:    Remember Me?         

Out of Sync - Reverie World Studios Forums

Go Back   Reverie World Studios Forums > Kingdom Wars > Technical Support
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-02-2012, 09:59 AM
White935 White935 is offline
Orc Sect:
Shaman
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 289
White935 has fair reputation
Default Out of Sync

Greeting, I'm a long time player of Dawn of Fantasy, but i went away for awhile due to at the time the rampaging OoS issue which was going, alongside with my studies taking its toll.

I've currently been trying to get back into the game, but i still have a 95% OoS issue, it seems like i never do pvp properly, aside from the extremely rare occasion ( i presume it isn't that people are pulling their plugs).


I'm not behind any firewalls, and my internet is 10mbit download and 5mbit upload.

computer's running windows 7, the spec's is pretty new and shouldn't pose any issue.
am directly plugged into the modem, and bypassing my wireless router when i've tried to play DoW.

i cant really think of any reason why i cant preform pvp with others, as i dont have this issue with other games, i commonly host games on CK II (crusader kings II, paradox game) so i know I'm visible for other clients. although only thing i haven't tried is opening ports.

any suggestions would be appreciated.
__________________
"Orks is never beaten in battle, if we wins we wins, if we die we die so it don't count as beat, an' if we runs for it we don't die neither, so we can always come back for another go!"
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2012, 10:06 AM
vicious666's Avatar
vicious666 vicious666 is offline
Game Balance Designer, QA
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 263
vicious666 has a default reputation
Default

wireless router?


thats the problem.

when i was on wi-fi and play darkfall i was unable even to stay online wi-fi seams good at ping or connection if you navigate download or watch a stream but in truth have a loss of packet loss that give big problems to online gaming


make your connection thrue a cable and you will not have anymore any issue
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2012, 12:07 PM
daikl daikl is offline
Orc Sect:
Impaler
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 44
daikl has a default reputation
Default

I play from college and i mostly use a modem/stick usb for internet as most ports are closed and i can't pvp with others,i tried and either i get stuck in loading screen or i get error message 'could not connect to other player'.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2012, 01:40 PM
White935 White935 is offline
Orc Sect:
Shaman
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 289
White935 has fair reputation
Default

Quote:
Originally Posted by vicious666 View Post
wireless router?


thats the problem.

when i was on wi-fi and play darkfall i was unable even to stay online wi-fi seams good at ping or connection if you navigate download or watch a stream but in truth have a loss of packet loss that give big problems to online gaming


make your connection thrue a cable and you will not have anymore any issue
I am bypassing the router with a cable, so that's not my issue,

I've also received several "cannot connect to the other player" messages at times, but mostly OoS
__________________
"Orks is never beaten in battle, if we wins we wins, if we die we die so it don't count as beat, an' if we runs for it we don't die neither, so we can always come back for another go!"
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2012, 01:52 PM
aramsm aramsm is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
aramsm has a default reputation
Default

Hey White,

I got this problem too in the past. It seesm that it is caused due to loading times. Im not sure how high is your graphics settings neither your specs, but I have a pretty good video gard (not the highest but it is good) and when I decreased some settigns it stopped to happen (grass of/ water shader low or medium).

Im not sure if that will work for you but you should try if you havent tried already.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-02-2012, 03:04 PM
White935 White935 is offline
Orc Sect:
Shaman
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 289
White935 has fair reputation
Default

Quote:
Originally Posted by aramsm View Post
Hey White,

I got this problem too in the past. It seesm that it is caused due to loading times. Im not sure how high is your graphics settings neither your specs, but I have a pretty good video gard (not the highest but it is good) and when I decreased some settigns it stopped to happen (grass of/ water shader low or medium).

I'm not sure if that will work for you but you should try if you haven't tried already.
Ill try that, although my loading times tends to be rather short.

with my specs being (I've slated information i think is unnecessary).
but I'll definitely try to lower my settings and see if it has any effect.

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120330-1504)
Language: Norwegian (Bokmål) (Regional Setting: Norwegian (Bokmål))
System Model: XPS 8300
BIOS: BIOS Date: 02/15/11 09:36:59 Ver: 04.06.04
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.4GHz
Memory: 12288MB RAM
Available OS Memory: 12270MB RAM
Page File: 3412MB used, 21126MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11

Display Devices
---------------
Card name: AMD Radeon HD 6900 Series
Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
Chip type: ATI display adapter (0x6719)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_6719&SUBSYS_31211682&REV_00
Display Memory: 3809 MB
Dedicated Memory: 2026 MB
Shared Memory: 1783 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generisk PnP-skjerm
Monitor Model: Acer G245H
Monitor Id: ACR0114
Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
Output Type: DVI
Driver Name: aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,at icfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64 .dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a. cap,atitmm64.dll
Driver File Version: 8.17.0010.1124 (English)
Driver Version: 8.961.0.0
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail

¨ Description: Høyttalere (Realtek High Definition Audio)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_102804AA&REV_1003
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: RTKVHD64.sys
Driver Version: 6.00.0001.6141 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: Yes
Date and Size: 6/23/2010 04:03:10, 2399848 bytes
Other Files:
Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
HW Accel Level: Basic
Cap Flags: 0xF1F
Min/Max Sample Rate: 100, 200000
Static/Strm HW Mix Bufs: 1, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
__________________
"Orks is never beaten in battle, if we wins we wins, if we die we die so it don't count as beat, an' if we runs for it we don't die neither, so we can always come back for another go!"
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:22 AM.

ESRB Rated T
US/CANADA
PEGI 16
EUROPE
USK 16
GERMANY

privacy policy   |   Copyright © Reverie World Studios INC.

Kingdom Wars and Reverie World Studios are trademarks of Reverie World Studios, Inc. Developed by Reverie World Studios, inc. All Rights Reserved. All other trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.