Username:    Password:    Remember Me?         

Dragon Skills [Bugs] - Reverie World Studios Forums

Go Back   Reverie World Studios Forums > Dawn of Fantasy > Technical Support
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-07-2011, 12:21 AM
Safey18 Safey18 is offline
Human Sect:
Knight
 
Join Date: Jun 2011
Location: Australia
Posts: 248
Safey18 has a default reputation
Default Dragon Skills [Bugs]

Ok found a few bugs with the new dragon skills, just letting you know what they are incase they haven't been discovered yet as it is a new feature. If you want me to recreate any of the below just ask and I should be able to do it.

- When investing skill points in piercing armor it reaches the maximum (100%) but continues to allow you to invest points in the skill although the 100% armor does not increase so the points are being wasted.

- After investing skill points in piercing armor (to max 100%) and exiting the region, upon re-entering a fight or region the skill resets to having the base 75% armor with the skill points gone (wasted points).

- After investing all my skill points into my dragon I logged off and came back a few hours later. When I logged on my dragon had 20 skill points available to put in slots and the ones I had invested before were still in the slots I had put them in (free 20 skill points).

- When investing skill points in the HP slot it says "increase HP by 100" except it does not actually increase the dragons HP by 100. I have invested around 9 points in HP and it is showing 14.3k instead of 14.9k, it is quite obvious when investing points and the HP maximum does not change.

Hope this helps! Also the 20 skill points I received was not the points invested in piercing armor being refunded as they are of very different amounts. Thanks.
__________________
Don't take life too seriously. You will never escape it alive anyway!

Last edited by Safey18 : 12-07-2011 at 11:58 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2011, 01:08 AM
andreicde's Avatar
andreicde andreicde is offline
Elven Sect:
Treant
 
Join Date: Aug 2011
Location: Mirkwood
Posts: 689
andreicde has a default reputation
Default

I think that happend to me too but different. I invested in slashing but some points got wasted I believe.
__________________
IGN ingame: Arkantos
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2011, 02:45 PM
Joseph Visscher's Avatar
Joseph Visscher Joseph Visscher is offline
Reverie World Studios - Lead Level Designer, Senior Gameplay Programmer, 3D Animator, 3D-2D Artist.
 
Join Date: May 2007
Location: Canada B.C.
Posts: 1,279
Joseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputation
Default

hmm you should not be able to reach 100% resistance only upto 80% and 85% for haunter, the slashing and crushing resistance should only go upto 40-30%

I will look into this more later but can you confirm it was really 100%? That's strange.

I highly doubt it would waste or give free points, what its doing i think is refunding you the points you 'lost' its fixing itself so to speak. Still values should not reset and they should not go over their limit. I will have to look into this myself later.
__________________
Joseph B. Visscher - JBV3737

Bugs aren't the problem, figuring out how to fix them is.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2011, 03:22 PM
Sunleader Sunleader is offline
Human Sect:
Cavalier
 
Join Date: Sep 2011
Location: Somewhere between the Westcoast of the USA and the Eastcost of Japan
Posts: 451
Sunleader has good reputation
Default

Actually I think I can give some Info to that

I lately Noticed that each time I load my Home City my Hero Suddenly has pretty Basic Stats
Later on he suddenly got back his Stats

Now I wondered
I testet a bit and Saw that this Goes for ALL of my Units

It seems that the Skills are Called up Correctly when Entering a Unit from Army to Town
However its not Loaded Correctly Loading an Area in which a Unit is Already present

So Upon Loading my Hometown my Units will have some Skills on 0 not all primarily Armor and Healing skills in case of my Archers the Range skills as well
If I move em Into an Army and Back into Town they Have their Skills back


This Bug also seems to Occur in View Mode and on Sieges but the Bug is Different there its different Skills that are not Loaded but well this would need more testing first
feel free to test this yourself


Greetz
__________________
In the Shadow of the Black Cross. We Fullfill our Duty in your Name.
And Look forward to the Day we Return to your side Silvanos.
Watching over our Comrades as they Fullfill their Duty in your Name.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-07-2011, 03:53 PM
Joseph Visscher's Avatar
Joseph Visscher Joseph Visscher is offline
Reverie World Studios - Lead Level Designer, Senior Gameplay Programmer, 3D Animator, 3D-2D Artist.
 
Join Date: May 2007
Location: Canada B.C.
Posts: 1,279
Joseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputation
Default

Thanks sunleader will help me track this down.
__________________
Joseph B. Visscher - JBV3737

Bugs aren't the problem, figuring out how to fix them is.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2011, 05:22 PM
Safey18 Safey18 is offline
Human Sect:
Knight
 
Join Date: Jun 2011
Location: Australia
Posts: 248
Safey18 has a default reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Joseph Visscher View Post
hmm you should not be able to reach 100% resistance only upto 80% and 85% for haunter, the slashing and crushing resistance should only go upto 40-30%

I will look into this more later but can you confirm it was really 100%? That's strange.

I highly doubt it would waste or give free points, what its doing i think is refunding you the points you 'lost' its fixing itself so to speak. Still values should not reset and they should not go over their limit. I will have to look into this myself later.
Afirm it was going up to 100% then resetting to 75%. The other resistances are capped at 40% and 30% like they should be and are not resetting.
__________________
Don't take life too seriously. You will never escape it alive anyway!
Reply With Quote
  #7  
Old 12-07-2011, 11:58 PM
Safey18 Safey18 is offline
Human Sect:
Knight
 
Join Date: Jun 2011
Location: Australia
Posts: 248
Safey18 has a default reputation
Default

Added a new bug too:

- When investing skill points in the HP slot it says "increase HP by 100" except it does not actually increase the dragons HP by 100. I have invested around 9 points in HP and it is showing 14.3k instead of 14.9k, it is quite obvious when investing points and the HP maximum does not change.

Thanks
__________________
Don't take life too seriously. You will never escape it alive anyway!
Reply With Quote
  #8  
Old 12-08-2011, 08:48 AM
rollando rollando is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 37
rollando has a default reputation
Default

same with the heroe, same with drawf, its say 100 HP per pts for hero, it give 50

with drawf, its say 50 per pts, its give 100 hp, im the only one that happen?
Reply With Quote
  #9  
Old 12-08-2011, 09:54 AM
wasserali wasserali is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 53
wasserali has a default reputation
Default Same bugs

I observe the same bugs as described by others in this thread before.
- additional points for dragon skills after loging in each other time
- receiving only 50 health per skill point instead of 100
- cap to 75 defence againat arrows after I spent skill points to inprove to 80 or 85
- other troops got obviously 100 health for each skill point (for example my level 9 goblins have now 1770 HP!. they were approx 920 HP before patch 1.1.3)

In addition I face another problem: My level 11 royal dragon got lost! Again!

It happend the following way:

Questing to face an army in rollingplain. Quest completed. Return back to worldmap. Loading screen appears and stays approx. 10 min. I decided to quit the game with alt+F4. Restart o game.
After restart my army 1 is in the position (hometown) before starting quest. Quest still open. Dragon level 11, which was part of questing army, is gone from Army 1. In that time the dragon might have been also in hometown. but also in hometown no dragon anymore. I am lucky that my level 4 dragon did not run away with his friend.

Ingame name: wasserali
Hometown: Hightower, slot 3
human town in Southmont

Missing level 11 royal dragon was in Army 1 or inside Hometown. Log1.txt is attached

Please find out wat happend with my royal dragon.

wasserali

Since that event, Groundhog Day has returned. I continued playing and exit game after few minutes. Army 1 was moved to another position. After restart Army 1 was again at old position. tried several times .... Groudhog day!

Also my hero got reset to level 15. He was level 47! Please help. If the attached log.txt file does not show this issue please tell me. I saved the later log1.txt to have it available if required.

Hope its noting serious!

wasserali
Attached Files
File Type: txt Log1.txt (419.6 KB, 1 views)

Last edited by wasserali : 12-08-2011 at 10:51 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-08-2011, 11:21 AM
Joseph Visscher's Avatar
Joseph Visscher Joseph Visscher is offline
Reverie World Studios - Lead Level Designer, Senior Gameplay Programmer, 3D Animator, 3D-2D Artist.
 
Join Date: May 2007
Location: Canada B.C.
Posts: 1,279
Joseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputationJoseph Visscher has extremely good reputation
Default

Alright sorry for this guys, i'll look into all these issues right now. including your issues wasserali, army disappearing issues are the worst.

Update:
Look at the little glitch i found,,, important code in bold.
"local levelModifier = isHero and LevelModifier.HitPointCap or LevelModifier.HeroHitPointCap"
So if its hero use normal unit's 50 and if its not use hero's 100... really....


Update:
wasserali I give you your fixed city with a new level 20 royal and level 57 hero and 550 wealth (you had 527 before). you may have lost the last hour of work to what ever though you where logged in idly.


I'm very confused about how a dragon was able to go beyond 80 armor resistance. please provide more information.
__________________
Joseph B. Visscher - JBV3737

Bugs aren't the problem, figuring out how to fix them is.

Last edited by Joseph Visscher : 12-08-2011 at 01:28 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:37 PM.

ESRB Rated T
US/CANADA
PEGI 16
EUROPE
USK 16
GERMANY

privacy policy   |   Copyright © Reverie World Studios INC.

Dawn of Fantasy and Reverie World Studios are trademarks of Reverie World Studios, Inc. Developed by Reverie World Studios, inc. All Rights Reserved. All other trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.