Username:    Password:    Remember Me?         

Performance Issues - Visual Lag, Combat Lag, Load-time Problems, Temp Freezes e.t.c - Page 4 - Reverie World Studios Forums

Go Back   Reverie World Studios Forums > Kingdom Wars > Technical Support > Bug Reports
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 02-20-2012, 08:53 PM
Bighead Bighead is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Bighead has a default reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Konstantin Fomenko View Post
Bighead, This seems to be the problem with a memory leak. We are releasing a potential fix in this weekend`s patch - please let us know if that helps you (patch will be out by Sunday)
The patch didn't seem to help at all. I duel boot my PC with XP and Vista, so I reinstalled under Vista and everything works great with Max settings
Reply With Quote
  #32  
Old 02-21-2012, 06:30 PM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,769
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

Yeah - this patch didn`t include a fix for the Win XP lag bug, we will get to it eventually.
Reply With Quote
  #33  
Old 02-29-2012, 08:45 PM
aramsm aramsm is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
aramsm has a default reputation
Default

Hello,
Im experiencing terrible lag when I enter in a zone on world map and select my units. I noticed that the highlight are propably the responsible for this lag, I mean, when I select a troop the higlight around the units and around the portaits cause lag issues making my fps drops from 40+ to 5-9. I decreased some graphics options like water effects but as soon as I select some units I get lag.

If I select mass heal from apothecary I got lag if I have my units selected, as soon as I deselect them the lag is gone, and Im pretty sure that this happens because the portaits starts to shine. If I select a average amount of troops I got the same lag, if only a small amount I lag when they move.

My specs are:
GTX 460
i5 2.67Hz
4gb ram
win 7 64-bit

Thank you.
Reply With Quote
  #34  
Old 03-01-2012, 10:30 AM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,769
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

Hello aramsm,

Thank you for your report. I know we expect to fix this issue as part of the pathfniding update - hopefully due with-in 10 days.
Reply With Quote
  #35  
Old 10-06-2012, 07:28 AM
VampirX4 VampirX4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 10
VampirX4 has a default reputation
Default

Hello!
I played this game 3-4 months ago and everything was fine.
Now I want to try again.
I have logged in and my menu has a slideshow.
Same problem in my city and in all game.
Sorry for my bad english and I hope you could understand me
Attached Files
File Type: txt DxDiag.txt (34.3 KB, 5 views)
Reply With Quote
  #36  
Old 10-11-2012, 11:28 AM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,769
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

Hey VampirX4 - I checked your specs and you should be able to run the game with top settings with no problems.

Have you tried setting all the visual settings to minimal, restarting the game and trying again?

Other than that the only recommendation is restarting computer and trying again, and making sure nothing runs in the background.

Hardware wise - nothing can really go wrong, got to be something on windows side - with some program running in the background causing this.

The only other thing to check - if you have changed any customer performance properties on your video card, try to reset it to default - if you played around in Nvidia or ATI Catalyst control pannels.
Reply With Quote
  #37  
Old 11-06-2012, 03:43 AM
Nimiria Nimiria is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 136
Nimiria is just above average reputation
Default

It seems there is still a sound bug: When I zoom out much, stereo will be reversed. So what should be left, comes from right and vice versa.
Reply With Quote
  #38  
Old 12-03-2012, 10:14 AM
Ubung Ubung is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Ubung has a default reputation
Default

Im getting unusually low performance from this game. By rights i should be running the game at max settings @ 1080p with a constant 60 fps with vsync on.

However im getting fluctuating fps when playing the game. As soon as my castle and my army became reasonably large my fps drops from a stable 60 to 35 - 45 fps. 35 when i hover over my castle and army, 45 everywhere else.

I dont have these issues with any other games. Even BF 3 only requires me to turn down AA to 2x for a locked 60 fps on 64 player maps.

Its a pity the performance is so mediocre as the game is very enjoyable.
Attached Files
File Type: txt DxDiag.txt (40.1 KB, 7 views)
Reply With Quote
  #39  
Old 12-04-2012, 09:17 AM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,769
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

That`s what we get for using our own engine. While working relatively well for low end systems, it`s impossible to squeeze a perfect 60 out of it in all situations.

Try setting Water quality to medium. That might actually do the trick, or Draw Distance to Medium.
Reply With Quote
  #40  
Old 12-04-2012, 11:23 AM
Ubung Ubung is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Ubung has a default reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Konstantin Fomenko View Post
That`s what we get for using our own engine. While working relatively well for low end systems, it`s impossible to squeeze a perfect 60 out of it in all situations.

Try setting Water quality to medium. That might actually do the trick, or Draw Distance to Medium.
Thanks for the quick response. After turning water quality to medium and draw distance to high I now get a locked 60 fps anywhere on my home town in mutliplayer.

I then tried a single player siege game to see how it fared with many units on the screen. I selected large armies and large reinforcements to get as many units on screen as possible.

On Dagbar it was locked 60 fps unless you hovered over the central building when it went down to 54 fps. Once the army came it started acting weird. 60 fps locked at the entrance with all the units I had fighting the enemy. However when i hovered over the town hall building it dropped to like 20 fps, even though there were only 2 sets of peasents visible on the screen at that time.

On Darssen it was locked at 60 fps no matter where on the map, even with all the units fighting.

Overall much better and now playable enough to enjoy myself. Thanks again.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:57 AM.

ESRB Rated T
US/CANADA
PEGI 16
EUROPE
USK 16
GERMANY

privacy policy   |   Copyright © Reverie World Studios INC.

Kingdom Wars and Reverie World Studios are trademarks of Reverie World Studios, Inc. Developed by Reverie World Studios, inc. All Rights Reserved. All other trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.