Username:    Password:    Remember Me?         

Extreme Amount of Lag - Page 2 - Reverie World Studios Forums

Go Back   Reverie World Studios Forums > Kingdom Wars > Technical Support
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 04-24-2012, 09:04 PM
borres12 borres12 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
borres12 has a default reputation
Default

Tried lowering my resolution....main menu doesnt lag, but when I select my castle in Kingdom Wars, it lags alot, and it still lags alot in game still
Reply With Quote
  #12  
Old 04-26-2012, 04:12 AM
Silkjc Silkjc is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 14
Silkjc has a default reputation
Default

Yes, I found reducing graphics settings didn't seem to help at all. The game runs perfectly smooth for a few mins, then lags like crap for a few mins, then back to smooth and so on...
Amount of units selected, how much is on screen, etc. doesn't seem to change it.
Reply With Quote
  #13  
Old 05-27-2012, 09:05 AM
Ereter Ereter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Ereter has a default reputation
Default

Have such a problem. Lags - when too many objects, or when choose a pack of soldiers. Or without any reason )

WinXP SP2 x32
CPU - Pentium dual core 2.93
2 Gb memory
Nvidia geforce 210

Screen resol. - 1280x1024

Also want to ask you, maybe i can make some changes in GraphicsCaps.txt? Will it helps in lags-problem?
Reply With Quote
  #14  
Old 05-27-2012, 03:26 PM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,793
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

The problem is the Windows XP - there is a major performance problem with XP that we never got around to fixing (As only small number of players uses Win XP). Sorry, we will get around to fixing that eventually - but might take us a while.
Performance might improve for you in a week once we release pathfinding patch.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-27-2012, 10:44 PM
Ereter Ereter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Ereter has a default reputation
Default

What OS is need? 7, Vista? Gentoo, maybe? )

Константин, можно в личку чуть подробнее относительно проблемы с XP? Что с чем там плохо работает?
Может быть, операционку получится облегчить тем или иным способом. Все-таки, это актуальная проблема - малое число игроков на XP может быть следствием именно того, что игра на ней не работает как следует. Скажем, в России эта ОС весьма распространена.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-28-2012, 07:25 AM
ki adi mundi ki adi mundi is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: uk
Posts: 118
ki adi mundi has a default reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Jarno Montonen View Post
Setting the resolution depens on your windows version. On Windows 7 you can set it by right clicking empty space on your desktop and selecting "Screen resolution" and then just selecting something lower on the Resolution drop down and clicking Apply. Try selecting something around ".... x 1000" for example.

On earlier versions of Windows I think there's no "Screen resolution" option, but just "Properties" when right clicking on the desktop. You should then be able to find the resolution settings somewhere in the window that opens.

Don't use the compatibility thing.
this was very helpfull thankyou
Reply With Quote
  #17  
Old 05-28-2012, 10:27 AM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,793
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

Ereter - bug s DoF na XP nevozmono ispravit` samomu. And either Vista or 7 is good.
Reply With Quote
  #18  
Old 05-28-2012, 10:53 AM
Ereter Ereter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Ereter has a default reputation
Default

Not good Это лучшая стратегическая онлайн-игра из всех существующих - она должна идти на всех популярных ОС. So i`ll try Win7.
Reply With Quote
  #19  
Old 06-06-2012, 06:21 AM
Vind Vind is offline
Elven Sect:
Sentry
 
Join Date: Mar 2010
Location: Croatia
Posts: 42
Vind has a default reputation
Default

Im expiriencing the same problems as people above, now that doesn't seem to be an issue when playing in my city (building, recruiting) but when there are battles included it usually finishes before i had my say in them, and if im lucky i win if not i need new army.

Since most of the game so far has involved questing that is OK.

I have Win 7 (no SP1)
Ati Radeon HD 5777 1GB
3 GB ddr
AMD dual procesor 2.6 GHz

From what i was able to see it is same as recommended configuration on the post.

I even turned all video options to low, no shadows and nothing was ticked in check-boxes, there was no improvement it is the same as when everything is set up on medium of high.

Now I've played Whicher with no problems, TERA (mmo) is running normally without lag. Resolution is "normal" as I don't have big screen. I even tried the lowest resolution possible to see if there was a difference. Nothing seems to help...

Any ideas?
Reply With Quote
  #20  
Old 02-07-2013, 04:52 PM
roofus2652 roofus2652 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 6
roofus2652 has a default reputation
Default only a few people use XP?

Did a developer really just say that few players use windows XP??? And this game is to go to steam?

Is this a joke? We MAY eventually get around to it?!?!?

How bout in sys requirements make sure you tell people that the game doesnt work with a 32 bit OS thats a pretty big deal......

If so few people use xp explain why when you look up this game in google this is one of the top links to a thread.....

Also havent heard any news on getting to steam, hows that going?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:33 AM.

ESRB Rated T
US/CANADA
PEGI 16
EUROPE
USK 16
GERMANY

privacy policy   |   Copyright © Reverie World Studios INC.

Kingdom Wars and Reverie World Studios are trademarks of Reverie World Studios, Inc. Developed by Reverie World Studios, inc. All Rights Reserved. All other trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.