Username:    Password:    Remember Me?         

poppulation/ res cap bug - Reverie World Studios Forums

Go Back   Reverie World Studios Forums > Dawn of Fantasy > Technical Support
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-01-2011, 01:27 PM
giangfreedom giangfreedom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
giangfreedom has a default reputation
Default poppulation/ res cap bug

last night after i struggle for 12 hours i manage to make 6 influence point and update my town hall to get more house. After i upgrade my house i expect my pop cap go from 90 to 100 or more however instead of going pass 90 my pop cap drop from 89/90 to 85/90.

i went to bed around 4am PSt and my pop cap was 89/90 with my hero in it and by the time i wake up which is 12 noon it become 91/90.

The second problem is with resources cap. I notice that only building house will increase the resources cap. However there are 2 upgrade in the town hall said the cap will be increase with some kind of storage house.

so i started to build more storage house and it doesn't increase the res cap but what bugged me is.

at 4am PST when i go to bed my res cap is 5400. By the time i wake up at noon it drop down to 4500??? any explanation?

in addition i have notice that when the new build troop is coming out of barrack if i change screen from home town to world map it will disappear immediately, and i have no idea are they going to affect the pop cap or not.

so could you check my city to see what is going on sir, i have absolutely no idea what the hell is happening to my account whatsoever.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2011, 01:35 PM
giangfreedom giangfreedom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
giangfreedom has a default reputation
Default crossbow

oh yah 1 more bug. I found out this bug yesterday but i forgot to post it. The human crossbow troop don't do anything in battle. My 6 crossbow troop didn't fire regardless of how many time i order them to do so. Took me 2 battle to realize that wasn't my control fault.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2011, 01:48 PM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,702
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

Thanks for your reports. Crossbow bug is a rare unit script bug that sometimes effects all units, if you restart the game it`ll fix itself. Only happens rarely - and eventually we`ll get to this.

Max pop in-game is 90 for the homeland and you can`t get passed that. We`ll most likely disable building housing once you reach 90.

With regard to the other bugs you reported - thanks for posting this, we are investigating both the pop dropping, swordsman bug (that might effect all units actually), and the storage space issue. In a day or two I`m hoping to have these fixed.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2011, 02:06 PM
giangfreedom giangfreedom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
giangfreedom has a default reputation
Default help

this mind seem to be a stupid question and this might not be where it should be post, but could you tell me how can i expand? since i max out my pop in main city and i can't upgrade the town hall any further. All i can do now is get a whole bunch of cart to keep my extra resources.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2011, 02:13 PM
Konstantin Fomenko's Avatar
Konstantin Fomenko Konstantin Fomenko is offline
Reverie World Studios - Producer & Design Director
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,702
Konstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputationKonstantin Fomenko has extremely good reputation
Default

90 pop is currently Max. To expand further you can create armies filled with livestock and peasants, and Camp these somewhere on the worldmap. Inside the Manage Camp menu you can assign these peasants, livestock to gather more resources.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2011, 03:08 PM
giangfreedom giangfreedom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
giangfreedom has a default reputation
Default

so all we can have right now is a city and a bunch of camp? we can't build new city or capture new city?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2011, 03:32 PM
macamus macamus is offline
Elven Sect:
Sorcerer
 
Join Date: May 2011
Posts: 131
macamus has a default reputation
Default

Just wanted to tell that I got the same problem with ressources.

First time I get my storage upgrade and build all my houses I get the ressource cap at 5400 then next time I log out and in again its down to 4500
Reply With Quote
  #8  
Old 10-02-2011, 03:35 AM
Jarno Montonen's Avatar
Jarno Montonen Jarno Montonen is offline
Reverie World Studios - Lead Gameplay Programmer
 
Join Date: Jun 2010
Location: Jyväskylä, Finland
Posts: 180
Jarno Montonen has a default reputation
Default

Quote:
Originally Posted by giangfreedom View Post
so all we can have right now is a city and a bunch of camp? we can't build new city or capture new city?
Yea that's right.

I hope we can fix the resource cap reset bug soon!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:46 PM.

ESRB Rated T
US/CANADA
PEGI 16
EUROPE
USK 16
GERMANY

privacy policy   |   Copyright © Reverie World Studios INC.

Dawn of Fantasy and Reverie World Studios are trademarks of Reverie World Studios, Inc. Developed by Reverie World Studios, inc. All Rights Reserved. All other trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.