Reverie World Studios Forums

Reverie World Studios Forums (http://www.reverieworld.com/forums/index.php)
-   Bug Reports (http://www.reverieworld.com/forums/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Performance Issues - Visual Lag, Combat Lag, Load-time Problems, Temp Freezes e.t.c (http://www.reverieworld.com/forums/showthread.php?t=4112)

Danny Vink 09-28-2011 09:53 PM

Performance Issues - Visual Lag, Combat Lag, Load-time Problems, Temp Freezes e.t.c
 
Report any performance issues here including but not limited to Low FPS, abnormally long load times, stuttering, artifacting and temporary freezes.

Make sure to provide:
  • Full system specs or preferably a DxDiag.
  • Which map the problem occurs on if applicable.
  • Exactly what you were doing when the problem occurred, moving a unit on the worldmap, ordering a unit to attack, switching a formation, etc.
  • Anything else you think might be important.

Sleeper 09-29-2011 05:45 AM

Hello,

The game laggs when im using gamers mouses like razer lachesis or deathadder
Tried with my old mouse ... it doesnt lag at all
its mostly when selecting units or clicking on them.

Also on gamer keyboard you cant ctrl+1 units.. and if you manage to do that somehow, it wont show you your units when you double click 1

Will this be fixed somehow?

Thanks

BrandungsFels 09-29-2011 08:35 AM

hm i have to confirm that

so far i thought its the game which causes the lags
but as sleeper said, the game seems to have some problems with soem mice
using g3 laser mouse, the game runs smooth as long as i move my mouse very slowly - the instant i make a fast move game lags
activating/deactivating setpoint didnt work - do not have any other mouse to test though :)


regards
-Fels

Konstantin Fomenko 09-29-2011 10:12 AM

Thanks for your reports guys! Well... this is totally random. We`ll start taking a look at this.

Jean=A=Luc 09-30-2011 09:38 AM

1 Attachment(s)
When I "enter a region" on the world map I get terrible lag and stuttering that make the game virtually unplayable. Minimap also becomes unresponsive in the sense that the little trapezoid, showing the area I'm currently looking at, doesn't move as I scroll the map.

Strangely enough if I alt+tab out of the came and then go back in the lag recedes but just for a moment. I have so far observed and tested this only in the Taltos region. Moving about the home city works fine though performance in general is still a but clunky.

Cukulen 10-01-2011 02:02 PM

Lag
 
I'm experiencing major lag and slow motion all over the game, i just dont understand why :( the battles are esp bad! obv i dont want to get challenge to a fight and end up dying before the fight has even begun..

ps i cant find the 'attach' button anywhere in the interface to attach the dxdiag??

Konstantin Fomenko 10-01-2011 03:02 PM

Quote:

Cukulen
Please just list your computer specs. And are you on Windows XP? Did you try setting minimal visual settings?

If you are on XP - there is a known bug that makes the game lag really really bad, we expect a week with-in a week.

Cukulen 10-01-2011 03:09 PM

im on xp yeah..

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 10/1/2011, 19:53:35
Machine name: TEAM-ODDSOME
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.100216-1441)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: BIOSTAR Group
System Model: GF7050V-M7
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz (2 CPUs)
Memory: 3326MB RAM
Page File: 1213MB used, 3997MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 7600 GS
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 7600 GS
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0392&SUBSYS_04280000&REV_A1
Display Memory: 512.0 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (75Hz)
Monitor: hp pavilion mx70
Monitor Max Res: 1280,1024
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0012.8026 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 8/3/2011 12:49:00, 4210816 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: nv4_mini.sys
Mini VDD Date: 8/3/2011 12:49:00, 12542592 bytes
Device Identifier: {D7B71E3E-40D2-11CF-EA7C-242400C2CB35}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x0392
SubSys ID: 0x04280000
Revision ID: 0x00A1
Revision ID: 0x00A1
Video Accel: ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D ModeWMV9_B ModeWMV9_A
Deinterlace Caps: {6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run

Konstantin Fomenko 10-01-2011 03:12 PM

Ok I see the problem.

First your video card doesn`t meet minimal requirments (Nvidia 9800 or better), but I guess game still somewhat works for you on lowest visual settings.

But the main issue is the bug with performance on windows XP, as I mentioned we will fix it with-in a week.

Cukulen 10-01-2011 03:20 PM

in that case, can anyone suggest an 'affordable' upgrade for my graphics card?


All times are GMT -6. The time now is 05:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2001-2011 Reverie World Studios INC. All Rights Reserved.