PDA

View Full Version : Choppy gameplay


moizeus
05-08-2013, 02:20 PM
So I really don't know how else to explain this. The game runs fine, but it has some kind of slow graphical effect. Will post my DX. Will also post a video showing how it feels, but that will be later.


------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/8/2013, 16:19:59
Machine name: MOISES-PC
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130318-1533)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 08/03/10 17:04:46 Ver: 08.00.14
Processor: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor (2 CPUs), ~3.0GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4096MB RAM
Page File: 1931MB used, 6256MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

Iorweth
05-09-2013, 01:54 AM
Since i bought the game, via Steam, just got issues.

Im still playing cos i like a lot the game design. Gameplay is awesome for me even when i play online mode as a single player yet. I need to learn.

Anyway, i was getting some kind of lag spikes with sound loops. During the battle was almost unplayable with freezes every few secs.

I thought wa me, maybe cooling issues with videocard. I just cleaned it, tested temperatures and nothing wrong there. I thought about bad ping buti n single mode got same freezes.

Finally, yesterday evening i read some forums and found out that there is a game client out of Steam. So i tried and worked. Game just runs much better now. I got some tiny freezes during battles but no sound issues etc and imo, it is cos im playing in high options and the engine seems not very optimized.

I think there something wrong about Steam Client.

moizeus
05-09-2013, 09:21 AM
Hmm ok thanks for the reply.

Konstantin Fomenko
05-09-2013, 10:14 AM
Guys,

We did have a few similar reports. Please try installing and playing the game using our own client, that you can find here: http://dof.reverieworld.com/download.php


You can have both our client and STeam client installed in the same time - so don`t worry bout that.

Iorweth
05-09-2013, 12:41 PM
Guys,

We did have a few similar reports. Please try installing and playing the game using our own client, that you can find here: http://dof.reverieworld.com/download.php

You can have both our client and STeam client installed in the same time - so don`t worry bout that.

It is what i did yesterday installing you own client. I play quite ok after that like i said in my previous post, Steam client was running awful for me and i uninstalled it.

Right now i play ok after that with your own client. Is like heaven and hell. I think you should check Steam Client and find out why is not running ok and yours do. ;)

moizeus
05-09-2013, 08:49 PM
*Update* The standalone client did work. Thanks. Hoping there is a fix for the steam version though.